Followers

ibuEiymann's GIVEAWAY

ibuEiymann's GIVEAWAY
uolls nak tak discount 15% evrytime sopeng kt tmpt2 neh..?? klu nak, click photo above hokeyy.. xde tarikh tutup.. harap maklum..

Friday, January 8, 2010

wehh, uolls nk dgr tak citer HORROR haku tgh mlm td kt PLUS hway..??

huhu..tajuk mmg x bleh blah lngsung..gasak larr..tp disbbkn tajuk-tak-bleh-blah haku tularr yg buat uolls tgh baca entry haku skg neh kan..ekeke..


okiess, cmnie citernyer..mlm td around 11.15pm aku kluar umh dr Bdr Seri Putra, Bangi..drive sengsorang menuju ke KL (nk blk umh mak aku)..fyi, hubby non adoo coz ikut ayah aku pi kelantan..aku drive ikut hway PLUS..lps jer dr exit bangi, tetiba aku terasa keta aku cam ditolak2 ke kiri (dat tym aku kt lorong tengah)..aku dgr bunyi angin kuat..so, aku assumed angin lentang hagaknyerr..aku bukak tngkap skit (org kata klu angin lentang, kena bukak tngkap kan)..lg kuat bunyi angin tue (act. bunyi tyr keta yg dh meletopss..tp haku x taww dat tym)..aku still pegang streng kuat2..mmg terasa cam ditarik2 keta ke kiri hway..


then, tetibe ade 1 keta lalu kt sblh kiri aku..dok honk2 smbil tnjuk2 kt tyr depan (tyr kt co-pilot).. lps tue lg terasa kuat keta aku ditarik2 ke kiri..aku pegang stereng mkin kuat+kejap.. alhamdulillah aku b'jaya bentikn keta kt kiri bahu hway tue..sipi lg nk t'lnggar palang kt tepi tue..


aku pun kluar keta..skali tgk tyr dh meletops daa..abih t'kuar urat2 dawai smua..aku tgk jam dh kul 11.30pm..aduyaii, nk wat cmne neh..?? aku msuk dlm keta blk..trus aku t'ingt kt biras aku, Fadin..dia adjuster.. keja kt Kajang..so, aku call dia bgtau mslh aku..sib baik Fadin ckp nnt dia call member dia yg duk area kajang dtg tlg aku..so, smntara tnggu mmber dia dtg, aku call hubby bgtau..



dah kul 12 tgh mlm..aku still sengsorang kt tepi hway tue (btul2 opposite kilang Sony/Denso)..mcm2 perasaan ade tym tue..takot+gabra+cuak smua ade..ade byk mende yg buat aku takot:

1. bus, lori, keta yg lalu b'desap-desup..laju giler wehh..plg takot bile bas lalu..terasa t'goyang2 keta aku yg kechik tue..aku takot dorang t'babas t'lnggr keta aku jer..huhu..x benti2 aku berdoa, b'selawat, baca ayt qursi segala..

2. aku takot ade org jahat yg pura2 baik dtg kenkonon nk tlg aku..tp, ntah2 dorang nk culiks haku..nauzubillah.. (zmn skg neh dorang klu nk buat jahat bkn kire dh bini org ker..mak org ker.. nenek org ker..hatta bby sekali pun..jnji berjantina PEREMPUAN)

3. tym tue pun bulu tgn + bulu tengkuk aku dh meremang wehh (dh pukul 12 tgh mlm hokeyy)

4. mcm2 perkara aku duk pikir..tp smuanye burok2 belaka (ape lg yg nk dipikirkn sorang pmpuan yg sengsorang duk kt tepi hway tgh2 mlm kan..??)

tgh duk tnggu kwn Fadin dtg, ade 1 motor nie tetibe benti approx. 50m dr keta aku..pstu dia duk tgk2 keta aku..pstu dia pgg henpon mcm tgh call sumeone (aku dh kechot dh tym neh.. coz Fadin dh bgtau kwn dia akn dtg naik keta..so, yg naik moto neh sape plak dah?)..kt tgn haku dh ready nk tekan no tepon Balai Polis Bdr Seri Putra in case mamat neh tetibe dtg kt aku..mane lar taww dia tepon konco2 dia dtg ker..nk culiks haku ker..ms tu aku duk pikir klu ape2 t'jadi kt aku sib baik aku dh buat solat maghrib, isyak, taubat mlm tue (gilerr tnggi imaginasi ahkak dik non)..dlm 5-10 mins gak mamat tue dok benti moto dia.. then, lps tue dia blah cenggitu jer..



then, after 5 mins..benti laks 1 keta wira kt dpn keta aku..mkin cuaks larr haku..kot2 ade konco2 kluar bwk parang ker (neh gara2 duk baca paper psl 4 sekeluarga kena bunuh & kena penggal tue larr)..sorang mamat kuar dr keta tue..aku lega skit (coz aku bygkn rmai yg akn kuar dr keta tue --> still dok ingt org jahat)..mamat neh dtg kt tingkap aku..aku turunkn tingkap skit.. trus mamat tue tnye "nie kakak ipar Din kan?"..phewhh, lega babe..confirm neh mmg org yg nk tlg aku..bru aku brani kuar keta..bukak bonet..pstu mamat neh kuarkn spare tyre..then, jack-ed keta aku..tukaq tyr tue..



x smpi 10 mins dh setel..aku nk hulur duhet kt dia..tp, dia x mo amik.. alahai, bahek sngguh mamat neh..smoga Allah m'balas kebaikan dia..ameen..lps ucap trima kasih pstu aku pun trus msuk dlm keta..trus drive blk umh mak aku.. smpi kt umh mak aku dlm kul 12.40am..




moral of the story:

1. jgn paniks..jgn nanges

2. klu blh elakkn drive sengsorang tgh mlm

3. beli jerk keta

4. bljr cmno nk tukaq tayar

5. b'siap sedia m'hadapi sbrg kemngkinan




syukur alhamdulillah..

1. aku b'jaya m'hadapi dgn tenang kesah horror neh

2. keta aku x eksiden

3. xde kejadian buruk b'laku kt aku

4. aku selalu amalkn baca doa naik kenderaan..mmg byk m'bntu melindungi aku dgn izin Allah

5. ketika tyr aku meletops tue kelajuan aku 90 km/j.. normally, aku mmg pecut 110-120 km/j klu lalu hway tue (bygkn klu tyr meletops tym aku bwk 120 km/j??)

6. ade hamba Allah yg baik hati yg sudi nk tlg aku (aku dh b'kira2 klu xde org nk dtg tlg, aku nk call polis suh dorang call org PLUS dtg tlg aku..huhu)




cmtue lar citer horror aku mlm td..alkesahnya..uolls rs horror gaks..??



18 comments:

LoVEaQshA said...

Nie betul2 horror la sis..!~
Tmabh plak lau kita pempaun drive sengsorang malam2 then jd kes cengginie~!!!

Time tue mulala pikir burok,xsmpt mnt amaaf ngn mak ayhla,adik badikla,somila,kwn2la!!~
Zura pun penah kna situasi tgah mlm kete rosak even zura dgn fren!!~

Cuak jugakla da kna kt tmpt sunyi dan jauh dari jln besar,xbenti mulot dok bc ayat Kursi sib baik sume slmt~!!
Bla kenang kan byk kes jnyah skrg nie,jadi lagi takot nak kuar memana tnpa berteman..!~

leadleedeea said...

serius..horror gilerr...takot nye kak..kalau lead, mmg nanges da coz lead takot gelap..huhu~!!!

Gieyana said...

serius..mmg horror..dasat lak tue...kalau daku pon x tau camna nk tukar tayar..tau bw keta jer..huhu

betui tue..kalau jd cam ko pon daku mesti panik..dh ler tepi highway lak tue..huhu

yatie chomeyl said...

horror gak citer nih ecar..nsb baik xde apa2 buruk jd kat u. lenkali namau drive sengsorang mlm2 occay

ezan said...

horror giler.. kalo ezan sure dah panik giler.. menagis sorg2 tgh2 malam tu... thanks kal ecar share tips tu.. :)

btw, masa ni eiymann mana?

Nuroll said...

phewww....yg pting ekau selamat. :)! Alhamdullilah!

Fid said...

e-car
adoii mak cik weiii..memang kepala hotak akan memikie hak jahat saja hak buruk saja la keadaan gitu...hahahahahaaa
dahsyat ya tayar tu sampai kuar semua tuh.....

yup
elakkan drive seorang diri pada tgh malam....

Sue Comey said...

ecar, mmg horror...kalau sue ditempat ecar pun akan pk macam2 kemungkinan..mmg bahaya kalau drive sesorang tengah malam nik...jadi apa2 susah. nak2 kita pempuan kan..sentiasa ada pihak yang mudah nak amik kesempatan..bukan nak think negative tapi zaman skrg macam2 boleh berlaku dan kita harus sentiasa bersedia dan jgn pk terlalu selamat...betul tak?emm thanxs..semoga ini jd pengajaran buat kita semua..

Sayang.Ibu said...

huhuuu...horror..horror... kalo mak kompem dah melalak sengsorang panik x pasal2...

Fid said...

ehh lupa komen apa akana kulakukan...kalau daku sure meraung2 teqhiak sbb mak takut gelapp ngan imaginasi mak mmg powerful kang tak pasai2 aku kata aku nampak itu terbang ni terbang huhuhahahahahhaa

dishwash dlm rumah 'hilang' pun mak ngeri inikan plakksss....
kahkahkah

Ena said...

lau sy la.. mau nangehhh kat situw gak.. hu3x..

KizZ said...

Hi..jom ke blog kami di www.kizgarden.blogspot.com pelbagai info menarik utk anda..folo me if u like.we will hit u back..tq

isabelle said...

horror x horror, yg penting u selamat e-car.
alhamdulillah.
we never knew what's the worst that could happen kan?

emy/mamasuri said...

eii..seramnya...
kdg2 siang hari pun kte kena jaga2...

Nana said...

hehe..mula2 tgk tajuk mcm saspen jumpe antu ke apa.

tp tu la mmg bahya pompuan bawa kete sensorang tgh2 malam, menda2 ni ni la yg kita takut terjadi kan...

tp kdg2 tu kita terpaksa gak kuar tgh2 malam, doa2 je la xde pape yg jadi

E.L.I.Z.A said...

very scary movie.........riso kan jd pompuan ni..mcm2 leh jadi..eli drive mlm2 time ada kelas je la..plg lmbt kul 10pm..stil awal la tp takut gak if jadi ape kt tgh2 highway..nauzubillah...

yerp betul kak...amalkan baca doa naik kenderaan, insy'allah selamat ☺

iEfa said...

sumpah bedebar2 bace...takot tgu penghujung even mmg tau tkde aper2 yg teruk jd...huhuhu...seb tkde eiyman skalik kan...klo x g bahaye...

nwey ibu eiymann...i used ur guess vip ppswod to bought jam tgn ...ihhihiih adiah ma beday....tinkieww yaaa...really appriciate it ;-)

mumma said...

cayalah mmg berani tul u ni,alhamdulillah seme slmt,tp tu ar nxt time kena watch out lebih,jgn berani sgt sorang2 kalu dah tgh2 mlm tu kn unless dah tpaksa..tk cr

Blog Widget by LinkWithin