Followers

ibuEiymann's GIVEAWAY

ibuEiymann's GIVEAWAY
uolls nak tak discount 15% evrytime sopeng kt tmpt2 neh..?? klu nak, click photo above hokeyy.. xde tarikh tutup.. harap maklum..

Thursday, October 8, 2009

Hatiku terguris dek kerana comment ADIK ANONYMOUS.. sob..sob..sob..

salam all..pagi ku arinie dimulakn dgn mood yg baik..dgn senang hati ku nk beri GIVEAWAY kt uolls..ku sgt hepi dpt smbutan yg amat menggalakkan..x smpi bpe jam entry published, dh dpt 29 comments mintak password..tu blum email yg m'deru2 msuk dlm INBOX Yahoo ku..tapi, hati ku sedikit terguris bile dpt comment dari ANONYMOUS:


"sori akak,,akak ni bagus,,igt agama tp satu la,,,ape kate klu akak btul2 tutup aurat,,rase nye lag berkat ape yg akak perjuang kan,,dan lag mudah doa akak dlm stiap titisan susu 2 diperkenan kan,,tp walau ape pun sy puji perjuangan akak,,sbb biar la akak ni mnjadi idol yg lgkap,,aminnn"


1st.. to ADIK ANONYMOUS (coz dia pnggil haku, akak)..thnx sudi drop by kt blog ::NazRin's wifey..Eiymann's ibu::


2nd.. tanpa salam, ADIK ANONY tlh mninggalkan comment yg tlh buat akak sdikit t'guris.. akak tahu ADIK ANONY trus terjah entry INI tanpa menerjah keseluruhan blog akak..


3rd.. statement ADIK ANONY "ape kate klu akak btul2 tutup aurat", mnunjukkan ADIK ANONY bkn pengunjur tegar blog akak.. klu ADIK ANONY pengunjung tegar, pasti ADIK ANONY tahu akak tlh melakukan TRANSFORMASI-bertudung since 1st Ramadhan aritue..dan Alhamdulillah shngga kini akak msh b'tudung..


4th..ADIK ANONY, akak bru jer sbln lbh b'tudung..so, dunt over xpected akak akn pkai purdah/tudung labuh/berstokin bagai tue..smua tue perlu kan masa..tp, at least akak x pkai tshirt lngan pendek smata2 dgn tudung..akak still paki inner (bju lengan pjg) sekiranye akak pkai tshirt.. yg penting akak IKHLAS buat smua tue..bkn ats arahan sesape mahupun nk ikut sesape..


5th.. sape ADIK ANONY yg nk tentukan susu ibu yg akak beri pd anak akak tue lbh berkat atau tak..?? dan sape ADIK ANONY yg nk tentukan doa akak dlm setiap titisan susu itu lagi mudah atau tidak diperkenankanNya..?? Allah Maha Adil..Maha Menyayangi hambaNya.. dan smua itu tidak dinilai hanye krn akak tidak bertudung dulu...?? klu mcm tue ape laks comment ADIK ANONY kat pmpuan2 yg bertudung tp slalu buat maksiat (blum kawen pun dh leh pegang2, peluk, cium bagai??), berzina, ditngkap basah....??? kbyknnye mereka yg BERTUDUNG bkn...?? (no offence to org2 baik yg bertudung) so, jgn menilai seseorang itu dr luaran shj..tak smstinye yg tak bertudung itu JAHAT..dan tak semestinya yg bertudung itu BAIK..


6th.. wpuan ADIK ANONY nie bertudung tp sempat lg bg komen mcm nie kt blog akak..dh lar gune nama ANONYMOUS..nmpk sgt ADIK ANONY tak ikhlas & pengecut dlm m'beri komen..kenape tak letak jer nama, email..?? leh kite dua bincang psl nie kan..ape hukumnyer mengata saudara islam sndiri dan ape hukumnya melukakan hati saudara sesama islam..?? sila lar jwp coz ADIK ANONY lg lame pkai tudung dari akak..


7th.. akak dh dpt trace yr IP..dan akak juga tahu ADIK ANONY nie siapa..akak beri masa 7 ari kt ADIK ANONY tuk minta maaf dgn akak..klu tak berani kt sini, blh email akak kat shizuecaR@yahoo.com.. ade berani..?? klu ADIK ANONY x nk mintak maaf, its fine..kite jmpe di AKHIRAT nnt!!


adkh ku msh dikira tak tutup aurat...??

nota kaki: sorry to uolls yg dh bg email..ku blum smpat nk reply..mood dh lari..neway, thnxx krn doakn ku murah rezeki..skg nk bwk hati yg lara..td dh ngadu ngn hubby yg jauh nun di selatan tanahair..x sbr nk jmpe hubby ptg neh.. sob..sob..sob..

70 comments:

poohgurl said...

akak.. hrp akak ok.. biarkn ape org nk kate.. yg penting v noe wat v r doin.. tc akak.. dun b too sad..

leadleedeea said...

akak...Allah maha mengetahui..n lead kenal akak...dun depressed by this adik anony yg lead rasa nak ngap je skang..~!! wat rugi je kak..

Most of all..we know who u are..

(N I dun think this anonymous will apologize..)

Mama Qaseh said...

k.ecar,

saya nk komen pon..rasa diri ni xde le sebagus mana. Yg penting kita cermin diri lu..kenal hati n diri kita. Baru nk sibuk2 tegur org..

Farra Dhelina said...

saba lah ye kak.. ade je hal kat dunia blog ni yeh...

saba ye kak..

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Sedih plak baca entry akak yang nieh... Harap akak ok balik lepas nieh... Chaiyokkk!!! ::.

aKu PeNcHEnTa said...

lor..buat baik pun kena sound check jugak ke sis..takpelah..lumrah dunia blog..sis skang kan dah femes..beselah ada tak pueh ati.banyakkan bersabor yek sis..
tp pape bab bf tabik sgt kt sis.

IeYzA said...

kak...biarkan apa org lain nak cakap asalkan kita tau apa yang kita buat...jangan terlalu ikutkan hati coz budak tu bercakap tanpa menggunakan fikiran yang waras...ok...sabar banyak2

misz beauty said...

alalaa.... cian kat sis sorg nih... de org guris hati dier...

hurm tak tau lah nak kata pe sis... kadang2 diorg nih mmg suke nilai org tanpa tgk diri sendiri dulu....

even beauty tak lah setegar bloger laen lawat blog sis nih, tapi perkembangan sume beauty de amik tau jugak dan ur tansformasi tu sangat baik.... sangat sweet =)

mudah2an satu hari nnt beauty dpt hidayah tuk transformasi cam ni dengan hati yg sangat ikhlas...=)

thumbs up for sis ecar ;-)

Nana Aziz said...

adik anony memberi komen x profesional. xreti nk jaga hati org. pttnye die kene cermin dulu diri die 2. die berani la komen camtu coz die pk akak x kenal die..saba ek kak..

anamarza said...

Salam e-car,
sabar n ignore jer komen yg mcm tu, asalkn kita tahu apa yg kita buat dah la...

umminabilah said...

salam kak..sabar jelah...biaselh manusia, diri sdiri x btul nk tgur2 org lak..sabar ye kak

Mummy Aqil said...

adehla...apsal ku rs nak pijak2 n gilis dgn kete kebal je si anony tuh. suka suki rosakkan mood org. ku pun br tmpg gumbira dgn hal guess pg td.

anyway k.ecar. pedulik kan mangkuk tuh. wat sesak hati n mata org jek. we all know u better n luv u alwizz..

hanya allah yg berhak judge kita..

nurshariza mohmad samiri said...

salam k-ecar.. nie first time nak bercomment ngan akak.. sblm nie silent reader aje.. setiap perkmbagan akak ieza ikuti.. biarla apa yg org nak kt yg penting kita ikhlas dlm segala hal yg kt lakukan.. apapun akak la yg d best...

AziE-rAh said...

Salam kak ecar...
Sabar la kak.. Jgn risau, masih ramai yg menyokong akak dr blkg. Yg penting Allah tahu keikhlasan hati kita. Jgn disebabkan adik anony tu akak bersedih. Nnt dia lagi suka..
Hanya Allah yg boleh menilai apa yg kita lakukan.

E.L.I.Z.A said...

hurmm tu la kak..sabar je la ek..ada la tu dia x puas hati kt mane² tu..biar la dia..kita tggu 7hr tu..kalu betul dia ikhlas komen,im sure she'll be respond to u..

Ely Hasrul said...

hi ecar i xdek le pengunjung tetap blog nih xdekpon baca entry2 sblm nih (tapi jadik follower tu heheheh) and xdek pon terniat nk buruk sangka. sabar aje lah. i pon agak terasa susu i skang nih tak berkat ke? sabarr aje lah

lia said...

sabar la ecar... Allah Maha Mengetahui....

xtau nk komen sbb rasa hangin jer bc n3 ni... sukak sukik dia mau sound2 org mcm tu...

izan said...

salam kak ecar..abaikan saje aper yang adik tu cakap.kita tak boleh nak halang orang dari bercakap yang penting diatas sana yang mengetahui segalanya.setiap niat kita Allah lebih mengetahui dari sapepun hatta adik tu sekali.bab keberkatan ni bukan hak kita untuk mempersoalkan kerana semua tu urusan Allah.sebagai seorang hamba Allah kita hendaklah menjadikan dri kita lebih baik dari apa yang kita jadi skang so kak ecar buat apa yang betul so akak teruskan perjuangan mu..biarlah kita menjadi kesayangan Allah insyallah...

Farra Dhelina said...

see kak ecar!! jgn sedey2 da.. rmai tu pyokong akk..
jgn sedey2 yehh ...smileeeeeee :)

mama suri said...

sabar ye ...
biasalah mulut2 org takde insuran
sy pun pernah gak org kata gitu
tp sy pk satu je ALLAH MAHA BESAR
DIA tau segalanya...
harap ibu eiyman sabar yek..

Ain said...

salam kak..
abaikan je kak apa yg dicakapkan tue. yang penting niat akak.. semoga akak tabah dan sabar dalam menjalani kehidupan ni. orang pengecut leh cakap macam2 di belakang, cuba kalau berhadapan..

ain doakan akak sentiasa happy bersama family tersayang.. suka tgk gambar family akak..

[-suziey-] said...

hmm..menyampah dh baca komen dr anony yg xabis2 nk kondem org..i thnk dia jeles sbb u buat baik to everyone..n sume org mendoakan yg terbaik utk u..ths y dia xpuas ati..abaikan je..
neway..suka la gmbr no 2 ats..so sweet la..u pakai inner kan..teringin nk pakai cenggitu tp diriku ini x seslim u la..huhu

Leen Die said...

Sabarlah kak ecar..hanya kiter ngan Allah aje...hanya Allah yang mampu mengadali kiter bukannya Adik anony tue apatah org lain..kak ecra sabar yer..jangan sedih2 tau..leen tahu akak kuat..be strong sis..kekadang naik marah ngan org yang tutup aurat lebih2 nie..setiap perubahan tue mestilah dengan hati yg terbuka dan tenang kan..sabar tau kak ecarr..

Zety Zin said...

buat derk je dengan manusia anon macam ni. lagi dilayan lagi sakit hati.

II riEnAsHaM II said...

dia jelous kot... sabar aje la ekkk.. anyway...sangat cantik laaa gmbar2 e-car yg bertudung tu... sooo sweet...

iSpy said...

alahai.. ni la dia.. bila letak option utk anonymous igt kan leh la bg peluang kt org yg xde acc blogger & sewaktu dgnnya share berkomen.. tapi yg jadi, manusia pengecut yg sekadar berani bersuara sambil kepala tersorok dlm tanah.

sabar2.. sabtu ni kita hunggah2 ramai2..

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

salam ecar...
ntah apa2 pembaca blog ni kan..(pembaca yg suka kritik org)
ada je yg kita buat salah pada mata mereka...takpe la sabo je la..budak tu jeles kot sebb ecar cute bertudung...nampak hot...hehehe

ikiqzana said...

ada gak org mcmtu.. harap brsabar ye..

mamaAliff @ salmi said...

k ecar,

sbar ek..org tu maybe mmg mcm tu kot..suke komen2 kt blkg je..kan biasa ramai mcm tu..cdgn mie akak ignorekn aje org mcm tu..asalkn akak tau niat akak mcm mana k..

p/s: lupa nk btau yg gift akak send utk 7 lucky wedding photo tu da slmt smpai..mie nye no 37 hihi..comel!! thnkx yerk...

yantie said...

sabar erk kak ecar... saya sokong ape yg akak katekan pd anony tu...
tak semestinya yg bertudung (labuh lg) tu baik and yg tak bertudung tu jahat...
dekat ofis saya sendiri pun, yg bertudung tak solat tp yg free hair,yg pakai skirt pendek tu yg memenuhkan surau... haaa itu antara diaorg dgn Tuhan la kan. tak yah la kite menilaikan...

arnamee said...

Salam akak.

pertama2 sekali.

Dia terlalu budak, tu dia takut.
yg dia tahu dia nak sampaikan yg baik.
yg dia tahu ini dosa, itu pahala.

ilmu nyer terlalu sedikit akak.

akk anggap sahaja teguran dier dari adik yg tak tahu pasal dunia, tapi nak akaknya jadi lebih baik. Saya rasa itu niat dia.

tapi dia tak tahu cara.

mungkin jika dia benar penakut, ditakuti lepas teguran akak, dia akan takut2 nak tegur org lain sampai beso.

tapi bila akak buat begini, org tahu dah perkembangan akak, dan akak mcmne.

tegas gitu.

* smile:). btw akak cantik giler ea, bertudung. suke tengok.

Hayatie said...

sabor ler beb..bila jadi orang2 femes ni camnilah (wahhhh femess kah!hahaha..aku pun perasan nih!) camni lah..sure ada yang tak kena...

m@Ri@ said...

sabar k..jgn emo2 lagi....senyum skit..

mamafaris said...

knp la suka ptikaikn kebaikn yg org lain nk lakukn..bg la support xpon don say anything.full stop

sbr je la kak..truskn pkai tudung dgn ikhlas.pedulik org kt apa..

ummiKhayra said...

Salam Kak...

Saya ni kira silent reader akak.. lama gak la dah tak masuk sini. busy sgt nak2 kat office tak leh bukak blogspot... :) Bukak2 je terus nampak entry nih... sabar banyak2 ye kak.. Biasala, kadang2 kita tak leh nk puaskan hati semua orang... :) smile always no matter what... :) Lagipun, ramai yang menyokong akak kan? :)

Naimah SiDiK said...

salam.. loves ur blog. n mmg i slalu terjah ur blog n x pernah pon nak jd follower.. ntah but m b lupa kot... but 4 me la kan.. at least u ada niat nak barubah.. klalau betui la dia nak tegoq u kena la cara baik2... taruk nama ke kan.. buat org ilang mood je kan.. transformasi anda mmg ke arah muslimah even mmg slow2 la kan compared to me.. myself yg memakai tudung but pakai jugak t-shirt pendek... huhuhu x taw la bila nak berubah.. i tabik la kat u!!! biaq la anyno tu nak cakap pon... hukum hakam nie jgn dibuat main2... bukan leh main belasah taip je.. tunggu dia reply x at ur mail.. hehehe update eiks nanti tp bukan dgn niat nak memalukan sesap.. sharing kan....

Huda said...

sabar kak e-car..

mungkin ade hikmah di sebalik ape yg berlaku :)

kite jadi lebih dekat dgn Allah, insyaAllah :)

Mummy_Sofea said...

salam kakak yg amat daku sanjungi...sori dilla bru bca entri ni mlm ni...ciannya kak ecar..klu dilla pun msti terguris...yela siap masuk bab susu plak...bagi dilla kak ecar da bt perubahan yg bsar...kak ecar jgn sedih2 yer...muka kak ecar suwittt bila senyum..cyg kak ecar..muahh

LoNdon dEaLs said...

Salam E-Car,

1st time tulis ni. baru je jumpe ur blog anyway :)

i sgt2 setuju dgn aper yg u tulis.
dr point no 1 sampai la point 7. TEPAT belaka.

aper yg penting...KERJASAME ;p (kalo org tgk ASTRO tau la kot kartun ni kan?)

sorry2..buat lawak tak bape pandai pulak :) aper yg penting, niat ikhlas kite - sumer kerana Allah. bukan sebab org lain or sebab nak menunjuk2 yg kite ni baik. dari bermuke2, depan baik, belakang mcm hampeh buat aper? Hanya Allah yg Maha Mengetahui segala2 nye.. Pada itu ADIK ANONY - renung2 kan n fikir2 kan la...

n to u ECAR - i sgt suker sumer gamba2 u. well done dear..Thanks jugak pernah singgah di blog i :) u take care n have a gud day yer. life is short - so ENJOY :)

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

selepas membaca ayat2 dr adik baru u tu...i buat satu conclusion aje..dia jealous sebab u best. kikikikiki..nak lak dia menganonymouskan diri... nampak gak takde keikhlasannye dia tegur u tu utk islam. ni bukan cara islam ni kan?

to me, i lepas tgk u start pakai tudung tu i feel good. its a great baby step nak dekatkan diri to being a good muslimah kan? yg penting tu niat & isi hati kita kan..being a muslimah is not just about tutup litup & solat tongang tongek.

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

alahai geramnye si anony ni..suke suki je nak kate2 org..

takpe kak, die tu main terjah je..tak tau background akak camne...kite yg dah ikut ari2 ni dah tau segalanye..we all know u better..ups and down (thru this blog la kan)..

biarkan si anony tu dgn dunia die yg suke nak sangke buruk kat org..
kite sume sentiase support akak yg syommel ni..hehe

mg akak lebih kuat dan dimurahkan rezeki & kebahagiaan hidup..

bukhairiah said...

biarkan jer dia kak...dia bukan follower akak y betol2 tegar tue...dia xtau pe2 pon...we ols sokong akak...chayyok la...

erm...npe dia bg nasihat pasal agama tp xbg salam ek...

Mama_Irfan said...

salam sis..harap sis ok..fir rse dia mmg jeles n dengki tgk akak..ntahla kak, ada gak org cmni..pas2 penakut lak tu, xpro langsung..dh xde kje lain dh kot, duk mengkondem org je..harap akak bersabar n akak lebih bersemangat jalani hidup ni, pedulikan ape org nk kata n enjoy ur life...cayunk akak..

Nisa said...

Salam kak ecar, byk bsabar ye...biasela manuasia xsenang bile tgk org lain senang...xsepatutnye die nak tegur akak btudung ke x sbb die x explore pun whole blog akak dr mule smpai skrg, and then yg paling2 xsetuju skali die xde hak nak persoalkan keberkatan susu bdan akak pd Eiymann..hopefully akak byk bsabar and ingat weoll support akak, yg penting Allah tau ape kite buat, hanya Dia yg menentukan keberkatan kehidupan kite...cheer up!!

izza said...

salam ecar... semua org pdai bila bcakap/menaip. tpi x semua ckp/menaip menggunakan otak. sabar yer...

Farah said...

sabar kak ecar...ni budak2 mane la agaknye yg bg komen ni..lain kali khatam dulu blog org baru nak komen.

SHIMA said...

salam,harap kak ecar sabar ek...

pedulikan apa org nak kata...baru umo setahun jagung,dh pandai3 nak komen mcm3..Sepatutnya kira bersyukur dan tumpang gembira di atas perubahan yg akak telah buat..nak buat satu3 perubahan bukannya senang..kita ni mana boleh 100% perfect..

lgpon,dia sapa nak tentukan susu ibu dsb..klu dia hebat sgt,kenapa x tentukan pahala dan dosa yg dia dh buat..jgn ckp pakai sedap mulut but pk pakai otak yg telah dikurniakan..Harap budak tu akan insaf dan berubah..cepat3 la minta maaf.

Reflisia said...

hye ibu eiymannn,

erm entry ni sangat menyetuh sanubariku dan juga terguris dengan statement anony ini..pada pandanganku;

si anony ini tak berhak nak cakap macam 2 coz dier tak tahu n tak penah tahu apa yang ecar buat.

buat ecar, masz harap bersabarlah tak semua org bleh senang tgk org lain senang. hanya kita jer yang tau apa yang kita buat samada baik atau buruk. Pandangan org terhadap kita jadikan panduan andai ia terbaik kalu sebaliknya jadikan pedoman. Semoga ecar dan keluarga dimurahkan rezeki.

mama tisya said...

tk phm tul org yg jenis mcm ni..nk komen blog org tp tkmo ltk nama sebenar or email..so nmpk sgt pengecut...kalo tk suka or dengki ke apa..toksah la sibuk2 nk bg komen bagai...abaikn je la org2 camni

CuTeMiUt78 said...

salam e-car, byk2 bersabar k.. emmm adik anoy tu.. rasanya cam ada perasaan PHD kot.. klu betul la kan.. dia nak menegur cara baik.. kenapa perlu sembunyikan identiti yg sebenar.. tak patut camtu.. emmm bagus la klu e-car dah tau sapa dia kan.. semoga pas ni e-car kembali ceria..

nikhazifah said...

pelik la..apsal la ada org macam ni.btw ku mmg pengunjung tegar tapi jarang mengomen. semoga 'adik' tu datang minta maaf dengan akak.

nikhazifah said...

pelik la..apsal la ada org macam ni.btw ku mmg pengunjung tegar tapi jarang mengomen. semoga 'adik' tu datang minta maaf dengan akak.

Mohd Nazrin bin Mohd Yassin , Siti Hajar Abdullah said...

Abang sokong 100%. Marilah kita bersama-sama majukan keluarga ini, pastinya adanya doa dan banyak pandangan positif menyokong kita...

Terima kasih kerana menyokong kami!

ummimusa said...

saya setuju dgn ibu eiymann. bagi yg nak menegur, ada cara2 nya yg lebih menyentuh hati. skrg, dari dpt memberi teguran atau nasihat yg efektif, kan ibu eiymann dah kecik hati?

utk ibu eiymann, tahniah krn transformasi ibu, yg tentu besar pahala nya di sisi Allah.

utk keterangan mengenai aurat, sila layari:

1. http://www.zaharuddin.net/content/view/296/72/

2. http://www.zaharuddin.net/content/view/288/95/

3. http://ummuhusna99.blogspot.com/2009/08/mari-bantu-diri-dan-suami.html

semoga bermanfaat, ibu. tapi apa2 pun ibu telah melakukan penghijrahan yang besar dan tentu sekali membawa pahala yg besar di sisi Allah, tahniah sekali lagi

~ms julie~ said...

Salam kak...Ya Allah..kalau julie berada ditempat akak pun julie akan terasa..hu3..kenapa dia nak pertikaikan akak kai tudung??Huh,kenapala ada manusia mcm nie. Yg geramnyer..sal titisan susu ibu..sbnrnye julie 'jeles' tgok akak dpt susukan eiyman..InsyaAllah, ada rezki anak ke2..julie akan berusaha susukan..Akak jgn sedih2 yerk..akak cantik sgt kai tudung..

Norhasimah said...

salam kak e-car.

biasalah manusia... susah tuk kita tutupkan mulut dia. apa2 pun akak sabar je la. biarlah dia tu... toksah sedih2...
Kite selalu tgk blog akak sbb kite hepi sgt bila tgk semua pic akak... semua pic akak dgn ur hubby and anak nmpk bahagia sgt... kite suka.
Alhmdlh... kite nmpk akak punya perubahan... akak dah pakai tudung. keep up the good work.. i luv ur blog...

kaklong nuzula said...

I'm stil new kat blog e-car ni.. Baru nak berkenal2 ngan empunya blog ni. Suka tgk ur cupcakes (terkeluar dr topik).

btw, masing2 dipertanggungjawabkan ats amalan masing2... saya pun nyusukan anak jugak. soal keberkatan tu Allah aje yg tahu. siapa kita utk persoalkannya.

Bg sy, bertudung labuh n berpurdah TAK SEMESTINYA ALLAH SUKA n tak bertudung or bertudung tak sempurna TAK SEMESTINYA ALLAH TAK SUKA @ BENCI.... ALLAH itu Maha Berahsia... Dia blh suka siapa pun yg Dia Mahu.. So, jaga diri sendiri dah la...

Apapun e-car, tahiah d atas transformasi itu. Walaupun saya tak begitu mengenali e-car but i know ur hati budi. Wokeh, all the best to u!!

datulkisya said...

salam akak.datul dah follow lama blog.juz tk pernah komen.biar r akak.yang penting kita tau pe yg kita buat.kita tau diri kita. rasa nye sume yg follow blog akak sokong akak.

syikin said...

sabo la ya ecar, wpun ku tak pernah bertentang mata dgnmu, tetapi blog ini selalu ku terjah...

harap2 dik non minta maaf le, kalau dia tak mintak maaf pun... maafkan je la dia... (mcm bagus2 la plak haku ni)

saja je nak mencelah kat sini

apa2 pun u look nice bertudung

AzleenAzman a.k.a Mama HaziqHakimi said...

hanya Tuhan yang mengetahui segala2nya..keikhlasan dah kesabaran antara tunggak dalam kehidupan..semoga ecar sentiasa bersabar dan teruskan keikhlasan dalam diri..manusia tidak punyai hak dalam menilai diri seseorang yang lain.(don't judge each other)..salam ikhlas dari sahabat ym - azlin..

Anonymous said...

pedulikan ajer ape yg di komen kan itu. mane ade manusia yg senang dgn manusia lain. akak anggap aje komen dia sebagai cabaran utk akak menjadi manusia yg lebih baik. selama sue'fz kenal akak through friendster n blog, ur good mother n good prenz to ur readers. as a mom to be, ur my BF idol. because of that la, sue'fz jd followers akak. nyahkan komen yg telah mengguris hati akak itew k. kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi (pinjam ayat melodi jap)..

ps : terpaksa guna anonymous coz emel problem...pa per hal emel me at suefz9986@yahoo.com

Fendy&Fidah said...

Sabar yea kak..manusia biasalah tak boleh tgk org lebih sikit..adalah sakit hatinya..ada jgk org mcm tue lg...

sabar banyak2 yea kak...

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

poohgurl:
thnx dear fr yr support!

leadleedeea:
yerp..Allah Maha Mengetahui..k.e-caR x depressed..cume t'guris skit.. but, now dh okiess..mmg dia x mintak maap lg smpi skg..huhu..

Mama Qaseh:
agreed wif u..thnx yea..

Farra Dhelina
yerp..still b'sabar lg..thnxx!

Mr & Mrs MonDoK:
i'm okeh babeh..!! chayork2..!

aKu PeNcHEnTa:
tularr..hanggap jer lar blog neh femes-emes..and x smua org puas ati ngn kite..hehe..thnxx neway!

IeYzA:
bdk tue mmg ckp tnpa usul periksa.. suka-suki sajork..thnxx fr yr support, dear!

tiny hayyzad said...

salam k.ecar.
tiny slalu bace blog akk neh n suke m`gikuti p`kembangan akk..
pd tiny pekakkan tinge jew...saba jee laa kak...akk da wat yg t`baek..tiny paham dari free hair nak b`2dung bukan senang..byak halangan..
so troskan p`juangan akk yerkk...
take care

Hanz said...

Take care.Maintain vogue! :>

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

misz beauty:
thnxx fr yr support dear.. tularr, dunt judge a book by its cover kan..

Nana Aziz:
mmg x profesional..pstu x brani laks tnggal nama..PENGECUT!! thnxx fr yr support, darl..

anamarza:
salam..msh b'sabar lg neh.. thnxx babes..

umminabilah:
salam..tularr..b4 nk tegoq org tu, tgk lar diri sndiri dlu kan..jgn main terjah jer..thnxx, dear..

Mummy Aqil:
haha..kasi gilis sajork ngn keta kebal mu..thnxx fr yr support babeh.. agreed wif "hanya allah yg berhak judge kita"

nurshariza mohmad samiri:
salam..thnxx slalu ikuti blog neh wpun sbg silent reader..thnxx fr yr support, dear..

AziE-rAh:
salam..yerp, hnye Allah yg blh menilai stiap hambaNya..thnxx babeh..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

E.L.I.Z.A:
mmg konpem dia x iklas eli.. ntah ape dia x pueh ati pun x taww larr.. huhu..thnxx fr yr support, btw..

Ely Hasrul:
berkat tak berkat tue bkn urusan kite..tu smua kerja Allah..

lia:
msh sabr neh..berat mata memandang, berat lagu bahu yg kena sound.. huhu..

izan:
salam izan..totally agreed wif u dear..thnxx!!

Farra Dhelina:
x sedey dah..tenkiu wahai pnyokong2 ku smua..i'm smiling..;-)

mama suri:
thnxx dear..msh sabaq lg neh.. tp, kite neh manusia biasa..kkdg kesabaran kite puna ade hadnyer kan..

Ain:
salam ain..thnxx fr yr doa n support..mmg si anony tue PENGECUT!!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

[-suziey-]:
hehe..hanggap sajork lar si anony tue jelez ngn hidup ku yg bahagia neh..hambekk ko..erm, cube lar pkai inner..bkn gemoks mane pun u, babes..

Leen Die:
thnxx dik..msh b'sabar lg nehh.. yerp, hnye kite ngn Allah saje kan.. org lain x berhak nk adili kite..

Zety Zin:
mmg x layan sgt..jz nk bg pengajaran kt si anony tuh..

II riEnAsHaM II:
haha..dia jelez lar kots.. eh, u pun santekk gaks pkai tudung.. thnxx fr yr compliment btw..

iSpy:
dats y lar haku still terima komen dr anonymous tuk org yg xde blog.. bkn tuk org yg nk sound-suke-suki.. huhu.. haha..hunggah2..

Adlin a.k.a Kyra MomS:
salam..mmg bdk tuh jelezz..klu dh x suke, nyah jer lar dr blog hebat neh.. bkn susah pun..click sajork button X kt ataih nun kan..

ikiqzana:
msh sabaq neh kak..thnxx..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

mamaAliff @ salmi:
thnxx fr yr support dear.. ouh, dh smpi yerr..hope u loikee..

yantie:
yerp..x bertudung x semestinye kite jahat kan..thnxx, dear..

arnamee:
salam..menegur org ade caranyer.. cara yg betul, yg tak m'guris hati org.. even Nabi nk tegur pun baginda ckp dgn cara yg b'hemah.. fyi, k.e-caR mmg tegas dgn org cenggini..berani krn benar..

Hayatie:
haha..sbb femes erk jd cenggini.. konpem haku femes-emes.. uwekkss!!

m@Ri@:
hehe..senyum smbil tayang smua gigi..

mamafaris:
thnxx dear fr yr support..

ummiKhayra:
salam..k.e-caR msh b'sabar..msh teruskn idup dgn gumbira.. lalalala...thnxx neway!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Naimah SiDiK:
salam..thnx fr yr support dear.. so far si anony lum mintak maap lg..tu jer yg dpt i hapdetkan.. i buat transformasi pun slow2..xde lar tetibe trus pkai purdah ker.. yg penting IKHLAS.. Allah Maha Mengetahui.. enuff said.

Huda:
thnxx dear..yerp, pasti ade hikmah..

Mummy_Sofea:
thnxx hadekku..so suwitt lorr yr comment..buat kakak vogehh mu neh t'sengih smpi ke telinga..

LoNdon dEaLs:
salam..thnxx fr yr support n compliment, babeh..

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani:
haha..hanggap sajork adek iteww jelezz kt i..cara menegur dlm islam bkn mcm nie kan..agreed wif this -->> being a muslimah is not just about tutup litup & solat tongang tongek

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L:
tularr..si anony tueh bkn pengunjung tegar blog neh.. main terjah dr mane ntah..tetibe jer nk sound org suka-suki..thnxx fr yr support, doa, compliment etc, lalink..

bukhairiah:
thnxx fr yr support..tularr.. main terjah umh org tanpa bg salam mmg kureng btul bdk neh..

Blog Widget by LinkWithin