Followers

ibuEiymann's GIVEAWAY

ibuEiymann's GIVEAWAY
uolls nak tak discount 15% evrytime sopeng kt tmpt2 neh..?? klu nak, click photo above hokeyy.. xde tarikh tutup.. harap maklum..

Sunday, March 28, 2010

Haku sering ditnya soklan BILA EIYMANN NAK DPT ADIKs..?? Uolls nk sgt kan JAWAPAN nyerr.. Nah uolls, hamek jwpn haku neh..

picca by pokcik google


Bila Eiymann nak dapat ADIKs..??



dh uolls tanye kan..
*
*
*
*
*
*
*

harus larr haku bg JAWAPAN..
*
*
*
*
*
*
*

nk gaks JAWAPAN kann..??
*
*
*
*
*
*
*
hambek neh..
*
*
*
*
*
*
*

Bile Allah bagi REZEKI tu kat haku
enuff said!


gilerr hapa haku x nk ANAK..tp, REZEKI tu blum TIBA..  weolls hanya terus BERUSAHA & BERDOA..tp, ALLAH MAHA PENENTU SEGALANYA..
(utk rekod, haku x pnh hamek any pil prancang, implanon, IUCD atau yg sewaktu dgnnya)


dan haku ade t'baca neh dlm Utusan psl artikel Menyusu Anak Lebih 2 Tahun..aku quote skit:

Juga untuk memberi peluang kepada ibu mengandung lagi kerana penyusuan badan biasanya membantut proses mengandung secara alami.

MAYBE neh pun antara faktornya...haku pnh gaks jmpe Doctor..doc. suh haku STOP BF klu haku nk conceive..tp, haku TETAP percaya pd REZEKI ALLAH.. stiap org tu ALLAH dh tentukan rezekinya.. cuma CEPAT atau LAMBAT shj..


sehengat haku larr..since, haku kawen AMAT lar JARANG sekali haku b'tnya soklan2-xde-perasaan mcm neh kt org-yg-dh-kawen:

- Dah ada isi belum...??

- Bila nk ada anak..??

- Bila nk tambah..??

- Bila nk bg adik kt......??


coz.. haku x nak dan sgt tahkut soklan2 haku neh blh MELUKAKAN hati mereka2.. esp. pd psgn yg NON ADOO ank lagik.. so, i jz remains silent..ekceli, soklan2 begini larr yg m'buatkn dorang mkin t'luka.. dh larr blum preggie (kelukaan pertama).. then, diasak ngn soklan2 di ataih (kelukaan kedua)..

stiap psgn yg b'kahwen pasti nk ANAK.. so, seandainya REZEKI tu dh ada dlm pewot mereka, pasti berita GUMBIRA neh akn dikhabarkn.. klu x dikhabarkn pun uolls pasti akn taww gakss bile dh nmpk pewot muncit.. am i rite??


okiess..tu shj entry tuk ari neh.. MAAFKAN haku yg agk EMOS neh.. mklumlh hati+perasaan org 3-series neh sgt mudah t'sentuh..ditmbh laks ngn suhu bdn yg dh 37.9 degree C skg neh..


renung2 kan dan selamat beramal
(sila sebut ala2 Prof. Izi)



ibuEiymann: bile bru kawen, dorang asyik tnye "bile nk ade isi?"..bile dh ade ank sorang, dorang asyik tnye "bile nk tmbh?"..normally, bile dh ade ank 2, bru dorang sonyap tanye kots.. ker dorang msh tnye lg ek..?? haisshh, x taww ker bab2 ank nie keja ALLAH..

21 comments:

II riEnAsHaM II said...

e-car...saya pon slalu sgt org tanya soalan camtu..sangat benci kan???bknnya kita taknak...dah takde rezeki lg..nak wat camne...lebih panas bila ada member bgtau dgn nada riak "aku dah nak msk no. 3 ni...ko tak tercabar ke???" huhu...geraaamnyaaa...

eRiNsZ said...

huhu sayer jua bgitew~ x bkenan di asak soklan

"bila eisya nak dpat adek,? dah besar dah dak eisya tu"

jpan erin kekdg giler-giler jer tp dlam atie~

and bila gmuk sket, nk pning, kekadang tu muntah,
slalunyer sbab gastrik n migrain tp cepat jer org wat spekKulaC

Izan Ishak said...

hi e-car...

cam izan plak, bila anak2 sume lelaki... ini pulak soalan wajib yg org tanye.." bila nak dpt anak pompuan pulak?"

izan jawab senang je, "kalau saya tau saya boleh dpt anak pompuan sapa yg x nak. kalau dpt lelaki lagi camna?...".terus senyap mulut org tuh!...

SuZiE said...

hai kak e-car...

soalan yg sama gak suzie dah dpt.. haikal pon dah nk msk 2 thn.. so, rmai la yg suh tmbh.. serabut je rs..

bile jmp org je msti dpt soalan " Suzie, Haikal dah besar. bile nk dpt adik??"

boringg tulll.....

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

sis e-car, hrp2 xda la org tnya fiza, bila nk tmbh anak lg??mau ku sekeh2 kepala org itu!haha..baru je beranak anak belom cukup kasih syg, badan xkuat lg, dh tnya soklan cmtu mmg xhengat la!hehehe..

sabar k.ecar..jgn mara2.. biasa kdg org xtau nk tnya soklan lain dia tuju la soklan cmtu..ekeke

naz said...

sabar ye kak ecar..naz pun kene tanya gak..mcm tu...naz pun dah stop pil perancang since rikazz 8bln..tp mmg xda rezeki lg..mungkin gak sbb naz bf rikazz..n rikazz bergantung sepenuhnya kat nazz..bkn xnak tp naz percaya Allah akan beri apabila kita betul betul mampu n bersedia..naz pun selepas rikazz setahun baru period kali ke 3

didie said...

hmm akak... kita sabar jelah kan..
mcm dd ni lagila..bila org tgk dd bawak wisya sorang n tgk wisya pun dah cerdik n besar..ramai la even p shopping or kedai makan akan tanya bila nak dapat adik lagi.diaorg tak tau yang wisya dah adik cuma tak dak di dunia ini jer...so malas nak layan Dd jawab biarlah dia cerdik n ada rezeki adalah..hu hu..Dd ada problem darah so kena rest 2 tahun..org mana tau kan..tgk anak besar sorang mula tanya yang seterusnya huhu...

Anonymous said...

Kalau org tanya lg pasni.....leh tanya dia....KO NAK BILA?? BULAN 4? 5? 6? 7? DAH YG BERTANYA PUN KURENG, ELOK LA DITANYA KEMBALI DGN SOALAN YG KURENG.....

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tak pe kalo ada jodohnyer tu tak kemana....tol tak...sama cam kiter gak...

Leen Die said...

mcm org tanya kiter...hahah..pastu br tanya kak ecar kan..you are so cool kak ecar..yg pastinya akak ipar kiter org yg paling cool..even belum ada anak sejak kawin 7 thn sampai sekarang..tiap2 kali balik kampung mesti org tanya padahal adik beradik ipar duai sendiri pun tak tanya..apa yg dia tahu jawap ialah tunggulah adalah nanti..nanti kiter ckp kat dia suh dia jawap mcm kak ecar jawap..ok kiter copy paste jawapan kak ecar n bg kat dia n sesapa tanya kiter..

❤❤ LiNdAuS ❤❤ said...

diorg akan tanya jugak kak...
kalo dapat anak semua pompuan...
nnti tanye bila nak dpt anak lelaki...
kalo dapat semua anak lelaki...
kang tanye bile nak dapat anak pompuan...
soalan mmg paling banggang skali...
mcm la tiap kali ngandung boleh pilih nak anak ape...
tu semua kan kuase tuhan...
ignore kan aje diorg kak...
huhuhu

mama_umar said...

babe,mmg lemasss la org2 mcm ni,lg 1 soklan PANTANG besar aku ko tau ape? "eh,anak2 akak sumer tembam2 tau,nape anak awak kecik je?kurus je?" nak aje aku lempang + sidekick 2-3 das,geram lah!! aku balas,"asal sehat syukurla kak"..bkn ko yg bg mkn pon!! huh,sorila babe,terlepas perasaan kt sini plak ;p

isabelle said...

sabar, e-car.
i so far buleh tahan lagi dgn soalan2 tu (tau je la kalo kena masa laser, menanah telinga si tukang tanya tu).
well, me 2...same dilemma. x smpi ati nak stop BF wpun adam dah 2tahun stgh.tapi as u said, Allah knows the best. ada rezeki, ada la.
ada je my friend tu ..BF, dan dpt period mcm biasa...tapi pregnant. sbb tu dia x sedar dia pregnant wpun dah 3,4 bulan.

Nana said...

Kak,
Saya pun sama xsuka tanya soklan2 mcm tu kat kwn2
Nak2 kwn2 yang dah lama kawen tp xde anak.xmau nanti diorang sedih kan..kita tanya mcm2 soklan
Klw ikut menda ni kan takkan kesudahan..
time blom kawen org tanya bila nak kawen?
Bila dah kawen org tanya bila nak ada anak?
Bila dah ada anak orang tanya bila nk tambah no. 2,3,4
Mmg rimas klw orang suka tanya bab2 anak ni, mcm saya pun la..damia dah nk masuk 2 tahun & kita blom sedia lg nk tambah bb, org asik2 tanya bila nk bg damia adik.perlu ke kita bgtau seme orang maslah kita?
Alamak terlebey suda..komen kekeke…

nieda said...

salam kak ecar,
geram bila org tanya soklan mcm tu, saya masa dapat anak masa usia perkahwinan kami 2tahun++, tension betul. Alhamdulillah Allah bagi rezeki, dah 10 bulan pun dia, kalau org tanya lagi bila nak tambah, haku sekeh jer kepala org tu..hehe joke jer..
Rezeki dari Allah, dia yang menetukan segala2nya..

SHIMA said...

bese la kak ecar...sume ni x lari..sabar yer...insyaallah,Allah tu Maha Mengetahui....

Syira said...

Biasala tu kak ecar,mcm sy sndiri msih blum ada lg rezeki utk menimang cahaya mata dh 10 bulan kahwin msih belum ada tanda-tanda lagi..siapa yg taknak anak kan??skrgni sy cuma berusaha dan bertawakal sahaja..

Normaliza said...

Salam ecar..saya pun penah kena soklan macam ni. masa tu dah 9bln kawin tapi lum peknen lagi. ada sorg mak cik tu siap raba perut lagi pastu tanya tak de isi lagi ke? Hee..geram betul masa tu! Skang plak yamin dah nak masuk 2 tahun, ada plak ayat 'ko tu bukan makin muda..bila nak tambah anak?'. Adus!!!

mamafaris said...

soklan lazim tu kak..sapa2 pon pnh ditanya dan menanya..sy pon tgh usaha nk tmbh ank..tp blom ada rezeki..dont give up tau!!

"Bile Allah bagi REZEKI tu kat haku" - sy suka jwpn akk nih..agak2 bule x tutup mulut org2 yg suka btanya tu..hehe

sy mmg frust bl miss P dtg..tp bl pk2 blik kat luar sn rmai lg couple yg non ado zuriat..plg x sy dh ada 1ank..syukur la sgt..akak jgn emo sgt smpi dmm2 nih..senyum2 je..Allah yg mgatur hdup kita..Dia lg tau apa yg tbaik tuk kita..

E.L.I.Z.A said...

tu la soklan berangkai nama nye tu hehhe..nk buat camne kan..dh mmg lumrah manusia suka bertanya..kita jawab je la yg mana kita tahu..yg kita tak tahu tu, semua urusan Allah

p/s: kak, eli anak 2..org ada gak tanya..bila nk tambah yg ke 3..i bet, bila eli dh ada 3 anak, akan muncul lg soklan, bila nk ank ke 4 n so on...sampai la kita pencen beranak, baru la org stop bertanya

fiza said...

Biasalah e-car, abaikan jer lah soalan² tu. Ku pon penah kena gak, org sekeliling soh stop BF, even somiku sendiri, klo tak stop susah nak dpt anak. Tapi ku percaya pada rezeki allah, ku dah buktikan ngan dorang walaupon ku BF, tapi still bley conceive lagi (^_^), dah masuk 4 bulan dah. iman pon nak masuk 3 thn, tapi masih lagi nyusu badan ☺☺☺

Ku doakan smoga rezekimu bertambah murah.

Blog Widget by LinkWithin