Followers

ibuEiymann's GIVEAWAY

ibuEiymann's GIVEAWAY
uolls nak tak discount 15% evrytime sopeng kt tmpt2 neh..?? klu nak, click photo above hokeyy.. xde tarikh tutup.. harap maklum..

Monday, September 7, 2009

Dating di ari ahad yg tak dijangka..

pada suatu hari di pagi sabtu yg hening (hening..?? aku pun x pnh gune word neh dlm BM penulisan SPM 1997 dlu..blasah sajork), tatkala aku bz cupcake-ing, tetibe aku disound oleh Mr.Hubby yg sdg asyik m'baca surat chenta suratkhabar The Star smbil melayan Eiymann yg asyik suh Papa lukih KLCC kt Doodle Pro nyer..the conversation goes like dis:

hubby: Sayang, Final Destination 4 dh kluar larr..
me: ouh, yekerr... (aku m'jwp tanpa perasaan)
hubby: kt GSC Mid Valley neh ade kul 12pm, 2pm, 4pm, 6pm, 8pm, 12am.. byk time nie..
me: erm.. (skali lg aku m'jwp tanpa perasaan)
hubby: kt Gold Class pun ade..
me: ermm.. (kali ke-3 ku m'jwp tanpa perasaan)


well..bkn ku x mo layan Mr.Hubby..tp ku tgh leka cupcake-ing..smpi rs xde mood nk cite psl Final Destination ker..or ape jer larr..


di pagi ahad yg hening (skali lg ku gune perkatan neh..x taw nape ku suke laks gune), ms ku baru bangun tido smbil lepaks di sofa smbil memandang hubby yg kusyuk dpn lappy nyer, tetibe sajork aku b'suara dgn lelehan air liur basi msh ade di bibir mungil ku..

me: eh, smlm kan ade org tu citer psl Final Destination 4..
hubby: dh..siap skg..abang nk booking tiket nie..
me: (sengih smpi ke telinga)


aku pun capai towel smbil berlari pecut anak ke bathroom..then, trus cari baju utk aku, hubby & Eiymann dan bg kt hubby utk tugasan meng-iron..

spatutnye weolls nk tgk Final Destination 4 pukul 2pm nyer..tp dh fully booked laks.. so weolls decided tgk kul 4pm nyer..dgn pantas weolls menuju ke KL & m'hantar Eiymann ke umh maktok nyer..hehe..Eiymann jgn mare yerr sayang.. Papa & ibu nk dating-tak-dijangka arinie.. hehe..


hubby-wifey



me, myself & i

kesimpulannye, cite neh mmg m'gerunkan dgn aksi2 kematian wif isi perut t'burai.. kepala terpenggal..dilanggar smpi xde rupe..isk..iskk..mmg ngeri.. tp bg aku, byk2 FD neh..Final Destination 1 yg plg best..mybe sbb time tu kite x dpt nk jngka skema kematian nyer.. FD-4 neh dh leh agk bile maut tu nk dtg..



p/s: thnx abang..u really makes my day, sweetheart.. i lurve u so much!!

11 comments:

Hayatie said...

huwarrgghh..ku nak tengok wayanggg....dah setahun lebih tak tengok wayang dari preggy lagi..sob sob!.. Bila lagi aku nak rasmikan mengepam didalam panggung wayang..haha! Kalau tak semua tempat aku dah rasa mengepam, huhu!

anamarza said...

sronoknya dpt kuar dating berduaan jer...mmmmm bila la saya dpt dating2 camtu ngan hubby......

Baiti @ Mizz Zizee said...

huhuh best nyer..huhu ha ah ler..kiter pun da lamer tak dating ngn my hubby..huhuhuhu..hmm biler erkk nak dating..hehehehehe..anak kecik lagik lerr..huhuhuh

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Hayatie:
weii..curik lar ms skit berendek ngn hubby mu..utk org2 cam kite yg jarang jmpe hubby neh lar kena spend ms berdua2an..blh sajork klu mu nk ngepam skali..hikhik..

anamarza:
cari lar ms yg sesuei tuk dating ngn yr hubby..menda neh penting dijadikn rutin dlm p'kahwenan..

Baiti @ Mizz Zizee:
since Eiymann lahir mmg weolls ade acara dating berdua secara wajib..ni pun slh satu cara utk eratkn hubungan hubby-wifey.. trust me, spend masa berdua ngn hubby mmg syiookk..alar..bkn lame pun..approx. 4-5 hrs jer..jz my 2 cents..

Hazlina Shahrel Mummy Fia said...

waaaaaaaa kak ecar.. best nya dpt pos 'handbag' kat umak mak..
bertahun tak tgk wayang nih... last tgk mase baru2 kawin je.. sejak preggy Fia smpi la ni tak penah jejak kaki ke panggung... suh mak ngan adik jaga 'handbag' depa mintak claim OT terlampau.. tu yg selalu tak jadi je tuh...
huhuhuuhuhhh.. jeleeeeeesssssssss

alyyani said...

erk, mmg tak leh tgk final destination ni. sebab mmg kategori penakut. tgk zombie kampung pisang pun takut. hehehe...

Mrs Azzuri said...

wow so sweet! :)

btw hi! i'm ur husband's friend's wife. heheh. patutlah mcm familiar je ur hubby, he's one of my husband's housemates dulu masa kt utm skudai. back then, they called him Otai, kan? suka la baca ur blog, meriah :)

Mohd Nazrin bin Mohd Yassin , Siti Hajar Abdullah said...

Apalah sayang ni tengok wayang sipi-sipi aje, tenguk tu biarlah terbeliak biji mata, bukan tutup tangan kat muka tu..he.he...

adianiez AIDA said...

nak gi tgk la...
best nyer...
tak bleh bawa anak2 dara la ni.
trauma pulak mereka nanti!

Farah said...

seram la tgk gazet citer ni..terus tak jadi nak tgk takut kang tak tido plak hahhaa..hehe sama laa saya pon kalau nak tgk wayang kena pos afif ke rumah neneknye dulu.

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Hazlina Shahrel Mummy Fia:
pos 'hbag' neh mmg jd rutin weolls.. apatah lg zaman H1N1 neh.. hubby x bg sgt bwk Eiymann b'sesak kt tmpt ramai org..btw, cube2 lar training lg tnggal 'hbag' yerr.. bile lg maww dating ngn husband kan (weolls neh x smpt dating b4 kawen..dats y balas dendam dating x hengat smpi skg.. haha)

alyyani:
k.e-caR pun seriau gaks nengok.. takut2 brani jerk..

Mrs Azzuri:
hye..x sngka kechik jer dunia neh kan..bile2 free nnt kite meet up hokeyy..thnx suke baca my blog..

Mohd Nazrin bin Mohd Yassin:
hoho..ngeri lar sayang tgk kepala t'penggal..usus t'burai.. sib baik abang ade..leh nyuruks bwh ketiak abang yg wangi iteww (tmpt feveret sayang kan).. hehe..

adianiez AIDA:
pi lar tgk..jgn bwk bebudak dah larr.. x sesuweii..

Farah:
huhu..mmg perlu keberanian nk tgk citer neh..Eiymann mmg dh biase kena pos kt umh maktok dia..;-)

Blog Widget by LinkWithin