Followers

ibuEiymann's GIVEAWAY

ibuEiymann's GIVEAWAY
uolls nak tak discount 15% evrytime sopeng kt tmpt2 neh..?? klu nak, click photo above hokeyy.. xde tarikh tutup.. harap maklum..

Wednesday, September 9, 2009

Astaga..bulan posa neh pun ko nak mencuri ker..???!!


neh entry panaih hati dari aku utk si pencuri..uolls msti buntang mata nk baca entry aku neh.. cmnie citernyer..pepade sesaper yg x taww lagi, aku neh wiken-wifey.. hubby aku skg tgh wat Master kt UTM, Skudai..hubby duk kt kolej dlm UTM..

normally, evry monink hubby msti bg SMS bgtau dia dh masuk lab..tp, arinie aku x dpt pun SMS dr hubby..aku SMS-ed hubby tp no reply..pstu bile aku called asyik msuk voice msg jer.. aku mule larr cuaks..apsal hubby neh..x sehat ker..sumething bad happened ker (aku bkn m'doakn tp utk org2 yg jauh dr hsbnd msti akn b'fikiran sama mcm aku)..kecuakan aku yg melampau neh sampai aku rasa nk drive ke Skudai tuh..

then bile aku online YM pun aku tgk hubby offline..meaning dia x masuk lab larr.. wehh, aku makin cuak smpi meleleh peluh tuh..giler cuaks..aku blk umh awal arinie..hati makin x keruan.. then, aku online YM lagi..tetibe aku dpt offline msg dr hubby (aku kopi-pes kt sini)..



tanyalah_nazrin (9/9/2009 1:06:04 AM): sayang... hanphone abg kene curi...
tanyalah_nazrin (9/9/2009 1:06:23 AM): tak gune...curi dlm kolej plak tu..time abg tidur
tanyalah_nazrin (9/9/2009 1:06:44 AM): boleh dia curi hp lepas subuh sedelum abg bangun
tanyalah_nazrin (9/9/2009 1:07:00 AM): yang baiknya dia tinggal kan sim kad
tanyalah_nazrin (9/9/2009 1:15:00 AM): so tak leh nak call sayang ni...
tanyalah_nazrin (9/9/2009 1:10:17 AM): rasa nak balik KL...



the gud news..t'jawab sudaa hubby aku sihat..xde bnda buruk jd kt dia..but then, the bad news Hp hubby kena curik..astaga..bln2 posa neh pun ade pencuri gaks ker..WTF!!!!! hampess btul si pencuri neh..dh xde menda lain ke nk buat bulan posa neh..nie yg buat aku hangin satu bdn..

Hp hubby bkn lar hebat mane pun..Nokia6288..tp, Hp neh ade sentimental value kt weolls..neh hp smpena 3rd anniversary tuee..aduss..hp tu jugak lar p'hubung ant. aku+Eiymann dgn hubby.. hp tu lar yg jd p'ikat kasih weolls yg t'pisah neh..nk call, SMS, MMS, 3G.. ksian Eiymann.. msti x dpt tgk Papa dia lagi..video call x leh buat dah.. uwaaa...!!

kpd si pencurik, aku doakn idup ko x bahagia 7 keturunan..ko akn ditimpa musibah dlm bln posa neh.. nnt aku nk buat solat hajat..siap ko!! doa di bln posa nie lg cpt Allah kabulkan..ameen..

(aku tau skg neh bln posa & aku pun posa..tp, aku ilang sabar ngn manusia cenggini)..

21 comments:

Ummi Salsabila said...

sllu kat U mmg kes curi hp kan..pe la dorng ni.da lah bolan posa..

ibu damia said...

apaaaalah...org macam ni pun ader ka?tak ingat tuhan ke? bulan2 pose ni syaitan diikat...maksudnya diri pencuri tu sendirilah syaitan..........

sabar ok........(leh cari alasan beli hp baru)

anamarza said...

mmg risau klau tk dpt contact hubby...sabar je la..ade hikmah disebalik setiap kejadian maybe rezeki tphone baru......

cintaKusayangMu said...

ish...bnda penting tu..klu hlg hs mmg payah la..
lg2 cm kita yg PJJ ni...sakit jiwa raga sume...
sungguh kejam itu olang....

liana said...

dah kurang keje agaknya derang ni..bulan2 posa nak mencurik...sabar ek kak..yg penting hubby akak ok...

Mrs Azzuri said...

teruknya siapa yg curi tu!!

defina said...

x bek la bln2 pose ni buat kije gitu, nyusahkan org jer.

smg org tu cepat2 insaf dan pulangkan balik rete org tu...

aiiissshhh...

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Ummi Salsabila:
tularr..mmg biase i dgr kt U nie rmai pencurik..dis time my hubby laks jd mangsa..huhu..

ibu damia:
mmg setan pun si pencurik iteww!! dh cukup pahala ker buat menda2 t'keji neh..(hangin gue)

anamarza:
mmg lar riso esp. PJJ-wifey mcm diriku neh..yerp, mybe ade hikmah suh tukaq hp baru..huhu..

cintaKusayangMu:
mmg pun babes..PJJ-wifey mcm kite neh, Hp tue ibarat p'ikat kasih kan..mmg sakit jiwa-raga-bakul ku.. jahanam iteww orang!

liana:
x leh nk sabaq dikk oii..still panaih ati..mule larr nk mnyumpah-seranah si pencurik tuh..hampess!! yerp..sib baik hubby ok..

Mrs Azzuri:
mmg teruk pun..@#$%^&* (kan haku dh maki hamun bln posa neh).. huhu..

defina:
mmg nyusahkn org btul!! x taww lar org tu insap ke idak..harap2 insap larr..

Rozy said...

ecar,

tu tandanyer..en nazrin akan dapat enpon baru dari wife dier kan....

lia said...

mmg cuak kalau xdpt contact husband,... lagi2 jauh kat sana nun...

mmg slalu dgr kecurian hp kat U tp bulan2 poser pon nk wat projek ker? alahai...

ayukhairy said...

sabar je la ye kak...
time2 mcm ni pun sempat gak dia rembat lg tu..
tak pe la akak, setiap kejadian tu ada hikmahnya...
mana tau en suami akak dpt hp lg best dr akak ke..hehee..

CuTeMiUt78 said...

waduh...waduh.. apa punya org la kan... bulan puasa pun buat keja tak baik kan.. klu kita kat tmpt ecar pun.. mau kena sumpah seranah itu penyamun... ish..ish..

pasal tajuk contest tu.. tak kisah la nak letak tajuk apa.. dua2 pun blh diterima

MuMMy 2 Haqq said...

mmg kuang hajaq la tuuuu...takpelaa..belikan hubby henpon baru nahhh..

Iela Fazielah said...

e-car, sabor jela.... ada hikmah tu..

yOkOyOpOyO said...

e-car, sabar ya... memang geram kan ngan pencurik nih, x kesah lah dia curi apa tapi mmg sakit hati.. tapi sabar la ekk.. dugaan bulan posa tuh..

AzleenAzman a.k.a Mama HaziqHakimi said...

teruk betul si pencuri yang bangang itew!!.
takper,doakan dia akan dapat balasan dari tuhan kelak nanti..
btw,hubby u lama lagi ker wat master tu..?

Farra Dhelina said...

sabo kak,sabo..ade balasanya utk org cengginiiii...

leadleedeea said...

akak..meh kite pakat doa ramai2...biar pencurik tuh kepanasan n hidup dia tak bahagia 7 keturunan...cisssss btul perampok tuh..huh..lead pon panaih gak nih kak..

Fid said...

nak cari duit wat buka posa kot hahah
ishhhh

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Rozy:
ewahh2..maw tepon baru kah.. pakai sajork yg lame..haha..

lia:
tularr..mmg cuak..apatah lg jd PJJ-wifey..pencurik neh x kire bln posa, still nk curik gaks..x paham sngguh larr..

ayukhairy:
mmg x sabaqq dh..klu lar ku taw si pencurik tue..mmg ku sekeh2 palo dia..yerp, stiap kejadian ade hikmahnyer..

CuTeMiUt78:
mmg dh b'koyan2 ku sumpah seranah si pencurik tuh..

MuMMy 2 Haqq:
yerp..mmg kuang hajaqq sngguh..xde mende lain nk buat hagaknyer.. hampes-ko-soot!! bli henpon baru..?? ermmm..

Iela Fazielah:
pasti ade hikmah kan..

yOkOyOpOyO:
mmg dugaan bln posa..ku mencik lar pencurik tue..!!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

AzleenAzman a.k.a Mama HaziqHakimi:
mmg !@#$%^&* pencuri iteww..mmg i doakn dia diazab Allah nnt.. my hubby skg tgh tggu VIVA..skg neh pun dh start cari kerja..

Farra Dhelina:
ilang sabaq dik oii..huhu..

leadleedeea:
ameen ya rabbal al amin..

Fid:
ntah larr..hagaknyer lar kots.. x pun nk cari duhet nk bli tiket blk kpg..

Blog Widget by LinkWithin