Followers

ibuEiymann's GIVEAWAY

ibuEiymann's GIVEAWAY
uolls nak tak discount 15% evrytime sopeng kt tmpt2 neh..?? klu nak, click photo above hokeyy.. xde tarikh tutup.. harap maklum..

Friday, August 7, 2009

Winner of The Unique Wedding Photo Contest


jeng..jeng..jeng....
dgn ini diumumkan pemenang bagi
seramai 7 pemenang tlh dipilih
(Grand prize, 2nd Prize, 3rd Prize and 4 consolation prizes)
and the winner of
THE MOST UNIQUE WEDDING PHOTO
goes to....
*
*
*
*
*
*
*
drum roll
*
*
*
*
*
*
*


Grand Prize - Iryani Noor
Erm sbb nyer jarang ada perantin yg dh pakai cantik2, nk lompat2 mcm monyet nie.. selalu nyer kn perantin ala2 sopan2 gitieww... malu2 mieoww2 gituu... ahhahahah... Actually, the main reason why I lurve the pic is becoz ia mencerminkan keriangan saya, suami & hadek2 ku yg gonjeng dan ia juga menunjukkan lompatan kami yg penuh bertenaga & berdinamik =p... credit to Mr Photographer for capturing this moment... i loikeeee =p


2nd Prize - Mea Myra
hehe.. saye sebagai tuan empunya gamba merasakan gambar diatas cukup unik kerana.... gambar tu mempunyai auranya yg tersendiri, cara pengambilan gambar dan model model di dalam gambar, ala ala zaman silam melayu + omputih dolu2 + rock and roll.. pengantin dibawa berarak sepanjang taman perumahan menaiki jeep landrover yang dihias cantik .. dengan tin tin kosong yang sengaja diikat dibelakang jeep yang menghasil kan bunyi." keting keting keting.."... =) dan signboard kecik " Just Married" di tempatkan disisi jeep.. sangat romantik! saye suke!



3rd Prize - alyyani
gambar diatas outdoor shoot yang tak dirancang. sepatutnya takde outdor shoot, tapi jurukamera kami yang ternampak vespa jiran aku, telah menarik vespa jauh sikit dari rumah, dan bertanya kat suami aku adakah dia biasa bawak motor. suami aku a.k.a wan cakap "nak bawak ke?" jurukamera cakap "tak la, posing aje". maka, gambar diatas adalah aksi kami yang sangat spontan dan candid. jurukamera berjaya capture moment yang sangat ceria ini..





Consolation Prize - aryanie fairuz

saya adalah berbangsa bangkahulu, asal nya dr sumatera indonesia, sama jgk mcm jawa, bugis, minang, cuma bangsa kami x ramai mcm mereka.. klau nk tau se-bangsa ngan saya adalah erra fazira.. hehehhee.. gambar ni diambil masa malam berinai, ikut adat kami selalunya acara mencari cincin dalam beras akan ada pada majlis kawin.. sebentuk cincin akan diletak dalam pasu besar yg penuh beras & pengantin kena cari sampai dapat & gambar ni unik sbb saya menang cr cincin tu, tgk la kt tangan saya tu ada cincin tau.. tu yg gambar happy sangat tu.. & kalau cakap org tua2 klau pengantin perempuan yg dapat, so nnt bila dpt anak, dpt la anak lelaki & klau pengantin lelaki menang sebaliknya laa.. tapi rasanya xbtl jgk.. sepupu2 saya perempuan menang jgk, tapi dapat anak pempuan jgk.. itu semua hanya kepercayaan saja..



Consolation Prize - ummiaqeef

so,setelah berkira2 dan berkali2 jg aku menggodek cd kawin aku ni,so aku decide pilih 1 pic ni sbg pic paling unik..ehehe..unik ke?pic ni amik mase wat outdoor session di pantai di sekitar desaru lbh kurang 20 minit perjalanan dr umah aku..kitorg lari kejap lepas majlis persandingan berakhir. aku suke pic ni sbb nmpk cam bergambar dlm gua..ade yg kate pic ni di edit frame padahal gambar ni real ye.. agak2 lubang apakah itew? hehe..ekceli ade sebatang pokok nan usang yg berada dekat ngan pantai itew..kebetulan abg photographer itew suke snap gambar yg nampak pelik2..hehe..so,mase abg photographer lalu dekat sebatang pokok nan usang tu,dier pun suh kami posing kat atas batu yg berdekatan dan leh nmpk dr lubang itew.. hehe..aku dan hubby pun ikut kan aje la..dier snap gambar kami dr lubang pokok terebut dan hasilnye adalah seperti di atas..



Consolation Prize - mummYaeesh

1~ sbb weols tak tau langsung psl surprised ni!it was my 4th brother's idea..actually lilin ni supposed utk letak kat kiri kanan jalan masa weols nak berarak masuk ke main canopy waktu reception kekdahnye tp ntah mcmana diorang leh ukir spell our names guna candles tu lak, siap sume canopy dipadam kan lampu..oowwhhh sgt sweet time tu!i likeeee...rasa cam princess gitew..ahawwww!

2~ sbb sgt gigih my bro and koncu2nye bertungkus lumus nak nyalakan sume lilin tu dlm satu masa! (yelah... letak kat atas jalanraya tu uols..haruslah angin malam tlg kasi padam itu lilin) nampak tak tangan2 yg ala2 hadang angin tak kasi lilin padam..siap letak plywood kat tepi rumput tu nak hadang angin tau..woohoo!haruslah stiap kali lilin padam masing2 maki hamun tension giler..ntah bape lighter di gunakan serentak utk hidupkan lilin2 ni sume and finally and uniquely (ada ke ayat ni) dpt snap 1 pic time sume lilin menyala!yahoooo...(btw, citer pasal nak tangkap ini pic abg weols sendiri yg citerkan sbb weols takde kat tmpt kejadian time tu..haruslah tgh touchup kekdahnye!)



Consolation Prize - Watie Aziz

Aku rasa semua org yang tgk pun akan kata ia UNIK, aku personally rasa it is one of the best shot yang we all buat during my BIG DAY..Hhehe..terasa cam kanak-kanak ribena main nyorok-nyorok ngan hubby aku ..Kesian pun ada, sebab kepala hubby aku pun cam segan nak menonjolkan diri, hahaha.. Pokok-pokok yang berderet pun sangat cantik & shot nih mmg kena dengan tema UNIK tuh sendiri. Dan aku sungguh suka jatuhan renda @ my head tu ..& shot seperti ni juga AMAT SESUAI untuk mana-mana pasangan yang nak menyembunyikan lemak-lemak berlebihan yang gagal di hapuskan menjelang hari perkahwinan .hahahha.. At the same time, nampak cantik & cheeky jer pengantin baru..Ala-ala manja & gatal sebelum sessi terjah menerjah ..hahaha.. gud idea kan? Anak dara yang lum kahwin .. leh lah tiru pos akak nih bila kawin nanti yer ..hehehhe..


and the lucky 7s




07- http://yantieluvamy.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest.html

17- http://elizakru.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest.html

27- http://ehemsz.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest.html

37- http://ozzyorange.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest.html

47- http://mamailahfazilah.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest.html

57- http://mystery3s.blogspot.com/2009/07/sti-cky-mo-de-salam-untuk-semua-warga.html

67- http://ajournalofmybaby.blogspot.com/2009/07/seiring-dan-sejalan.html

77- http://geniusqarissa.blogspot.com/2009/07/unique-wedding-photo-contest.html


Grand Prize


1. GUESS handbag worth RM389 (it comes with dustbag & paperbag)

2. barangan HPA sumbangan http://myhpafamily.blogspot.com/

3. baucer 20% ::cupcake-caR:: sumbangan http://cupcake-car.blogspot.com/



2nd Prize

1. barangan HPA sumbangan http://myhpafamily.blogspot.com/
2. baucer 20% ::cupcake-caR:: sumbangan
http://cupcake-car.blogspot.com/


3rd Prize

1. barangan HPA sumbangan http://myhpafamily.blogspot.com/
2. baucer 20% ::cupcake-caR:: sumbangan
http://cupcake-car.blogspot.com/


Consolation Prize

1. barangan HPA sumbangan http://myhpafamily.blogspot.com/
2. baucer 20% ::cupcake-caR:: sumbangan
http://cupcake-car.blogspot.com/



The lucky 7s

Mystery Gift


to all winners, kindly email your details to shizuecaR@yahoo.com

- Full name
- Full address (house or office)
- blog address


CONGRATEZZ pd smua pemenang..sila buat entry kemenangan uolls di blog masing2 yerr..

last but not least..ku dgn bahek hati nyer ingin m'hadiahkn:

All contestant

Baucer 20% ::cupcake-caR:: sumbangan http://cupcake-car.blogspot.com/


e-caR NazRin aka ibuEiymann mengucapkan jutaan terima kasih pd semua peserta2 The Unique Wedding Photo Contest.. trust me, smua gmbr uolls adlh UNIK/UNIC/UNIQUE sampai juri naik fenin dan juling.. but we're looking fr THE MOST UNIK/UNIC/UNIQUE.. mohon maaf di atas kekurangan yg tak disengajakan atau disengajakan..jmpe lg di lain contest hokeyy..

40 comments:

II riEnAsHaM II said...

dah ada pemenang laaa... congrates!!! memang unik pon gamba yg lompat2 tu...

mama tisya said...

tahniah pd smua pemenang...

LinCute said...

huhuhuuu..... tahniah kepada pemenang2.... hehehe e-car tq again sbb anjurkan contest ni... nanti wat la contest lagi, leh le kite bykkan penyertaan... hik hik... tak menang pung tak pe... suke2 meramaikan.... (ayat ubat hati...huhuhuuu sedih....)

mama tisya said...

even tk menang still dpt 20% voucher utk cupcakes..thanks e-car

Gieyana said...

wowww! tahniah buat pemenang...handbeg tue mmg cantik! hiks!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

Tahniah kepada pemenang...!!~ Seperti yang ku jangkakan pemenang GRAND PRIZE itu... suka bangat la picas itu... rasa nak buat cam gitu jerrrrrrrrrr.... Memang unik and the best laa.. i like laaa.....

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: CONGRATS to ALL winnersss!!! ::.

nurshah80 said...

tahniah tuk adik kesayanganku hehehehe tempat pertama hehehe

UmmiKhayra said...

Congratulation to all the winners.... Memang unik gambar yang 1st prize tu... saya pun suka... :)

Hanna said...

Hahaha...
Kak,sy dh agak dh gambar tu yg menang.Naluri hati sy pun kata gmbr tu mmg unik.Kepada Iryani Noor,tahniah sy ucapkan.*Clap2!

Kak e-caR,buat la contest lg. Hadiah akak memang gempak la.Hehe.

alyyani said...

1st time join contest, dapat no. 3! happy!!! tq dear.. i'll email my details soon. :D

E.L.I.Z.A said...

congratezzzzzzzzz........mmg unik pun gambar tu..jarang dibuat org ..melompat ms tgh pakai bju pengantin hehhe...

yeay..lucky 7! nnt sy email detail..and yeay again dpt 20% baucar..sememangnya sy suka..sbb kebetulan sy mmg nk order cuppies..
hurmm dpt 20% ni rs mcm nk order kek la plak hehehhe

miela77 said...

Tahniah pada pemenang..daku x leh join sbb x de gambaw yg unik..semua besa je..huhuhu

Meh order ikan pekasam 5 bungkus just RM30 termasuk postage..

email. Miela.77@gmail.com

tumpang lalu ye...

yantie said...

eh eh... tak sangka dapat jugak no.7...heee maceh kak ecar...

eRiNsZ said...

wahh erin lucky 7 hehehe suker..
suker suker...

thanxs ya...

eRiNsZ said...

entry kemenangan (wahhh kmenangan gitew)

udah ditempek di umah pink

http://ehemsz.blogspot.com/2009/08/erin-lucky-7s.html

mamaAliff @ salmi said...

yeah...lucky 7..hii..

mmg cantik la winner tu..unik tul dgn bj pengntin tu dok lompat2 hehe...

p/s: k ecar, nnt sy email details yerk...

Baiti @ Mizz Zizee said...

tahniah tahniah...Dah agak da sure phoyo Si yani menang nyer...huhuhuhu...tahniah tahniahh...
leh katakan semua unik...mau juling mata juri nak pilih pemenangnyer..huhuhu

lia said...

tahniah kat semua pemenang ;p

Mea Myra said...

wahh maceh maceh ibu eiyman!.. dapat second prize pun da kire best.. hehehe.. maceh sbb adekan contest ni n maceh sbb myra dpt no 2.. =) wmahhhh lebiu lebiu.. hehehe myra send detail kt email eh.. maceh again!

TH said...

congrats winners :) jgn lupa ada contest kat AlsoMommy

mamamiera said...

c0ngrats t0 all winner's..
huhuu sy xmenang.. tp xpe sy enj0y.. dpt gak kenal ngan ibu eiyman ni.. es0k watle contest lg.. misti saye join kan diri saye.. tahniah gak wat ibueiyman c0z bjaya wat contest ni dgn jayanye n pilih pemenang yg mmg p0wer2s pic wedd nye..

CiNtA tANPA SEMPAdAN said...

TAHNIAH buat semua pemenang... ":)

Iryani Noor said...

Alhamdulillah... syukurrr di atas kemenangan ini.. awuuhh malu la plak... (senyuman diukir ala-ala siti nurhaliza gitieww =p)...
thanx to ibu eiyman sbb memilih gambar wedding kami sebagai 1st prize... betul2 tak jangka... and also thanx for all the luvly wishes..
salam perkenalan buat semua dan sudi2 kan la jenguk blog saya yg tak seberapa itu =p...
tq again...

mummYaeesh said...

yahoooo yabedabeddduuuuu....
terselit gak pic ku yg unik itu... i likeeee! tq ecar.. i love u larr.. tp klu dpt yg guess tu lagi love u so much..ahaks! lalalaal.. tp yg 1st winner tu mmg deserved it!tq again..tak sabar nak order cupcake..woohoo..llalalala

btw, weols ada event tis weekend..makanye n3 kemenangan akan menyusul ari isnin or selasa kelak..hiks

mummy teha said...

tahniah kpd yg mng...mmg unik gambar sume tu...tenx k.ecar baucer kapkek tu eh..hehehheh

Watie Aziz said...

Wah ..ecar, 2 hari aku tak bukak tenet sebab adik ipar aku kawin lah .. hehehh..tau tau jer ada hadiah suprised utk aku ker!! bestnya!!!tq so much yang ...

tak sangka aku menang consolation proze & number 77. hahahaha...dah lah aku peminnat number 7, ta tau penyertaan yang ke 77 ker!! best giler!! tq yang ..haruslah aku order lagik cup cakes atau moist kek ko nih!! heheheh...

thanks again dear!!

neezareef said...

mmg sgt2 unik gambo yg menang tu..yg lain2 x kurang hebatnye..

the best part beg guess tu...huwarghhh

Watie Aziz said...

Ecar Darling, aku dengan bangganya dah wat entry kemenangan aku nih..bangga mak noks..wakakaka... hang tgk kat sini kay ...

http://geniusqarissa.blogspot.com/2009/08/yeeha-1st-time-kemenangan-berganda.html

azzamoro said...

congrats iryani.. wah wah..dpt bag raye baru..akekeke

lin said...

THANKS IBU EIYMAN,
NI SYA NYE ENTRY PSL CONTEST NIEH..
WAH TAK KISAHLA DPT SAGUHATI PN..KUI3X..

http://ajournalofmybaby.blogspot.com/2009/08/yahoomenang.html

mamaAliff @ salmi said...

ehem2...

xsabor nk tunggu mistery gift..hehe..kite da emel kt akak..hehe..kite da tukr blog tau kak..blog lame mengong..yg dlu ozzyorange.blogspot.com

ni n3 kt blog baru kite...

http://mamaaliff.blogspot.com/2009/08/lucky-7-yeah.html

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

II riEnAsHaM II: yerp..unik kan.. i loikee..

mama tisya: bak kata vince "tiada pengalah"..yerp, smua contestant dpt voucher 20% itew..

LinCute: hehe..tnggu nxt contest laks..insya Allah dlm bln nie gaks.. sabaq noo.. jgn sedey yerr..

Gieyana:santekk kn hbag tue.. ku dh siap mlaram kt dpn cermin gakss.. opppsss!!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran: jangkaan mu samer lar ngn jngkaan ku jua..apalagas jue..meh lar mlompat sakan..aritue yr hsbnd jer yg mlompat kan..

Mr & Mrs MonDoK: congratez2...

nurshah80: uikss..hadek mu kah yg menang grand prize..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

UmmiKhayra: tularr..unik kan.. juri pun shukerr..

Hanna: wahh..sama gaks agakan ngn juri (wpun mata dh naik julings tgk smua gmbr)..nxt contest..?? tnggu...

alyyani: okies..tnggu pressie smpi yerr..

E.L.I.Z.A: mlompat ngn bju perantin mmg x rmai yg snggup buat.. haha.. silalah order gune voucher itew..

miela77: alahai..awats x join? syiok kan leh tgk blk kenangan kawen kite dedulu.. smua gmbr kawen kite TETAP unik di mata+hati msg2 rite..

yantie: kaseh diterima..ahakss!!

eRiNsZ: wahh..sgt cargas..dh buat entry kemenangan erk..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

mamaAliff @ salmi: hehe.. sbb TERunik lar dia dpt grand prize giteww..

Baiti @ Mizz Zizee: uikss.. poyo Yani kah? rmai yg meneka sama ngn juri yerr..haha..mmg julings pun mata juri..

lia: yerp..smua adlh pemenang..

Mea Myra: hehe..lebiu 2,3,4... okies, tnggu pressie nnt yea..

TH: ouh, ade contest lg..nnt ku jenguk..

mamamiera: hehe..thnx fr yr compliment, dear.. nie smua sokongan uolls lar yg join contest nie..klu ku buat contest bagai pun, tp xde yg joins, x jadik gak kan..

CiNtA tANPA SEMPAdAN: TAHNIAH..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Iryani Noor: jeng..jeng..jeng.. tudiaa pemenang utama dh muncul.. congratezz yerr!! gmbr uolls sgt lar unik..keep in touch hokeyy!

mummYaeesh: i lebiu 2,3,4,5..10.. hehe..silalh order cupcake ngn ku..

mummy teha: hehe..no probs...

Watie Aziz: tuah hg noks.. x sngka hg dpt 2 hdh skaligus.. dasat wehh.. haku dh tgk entry ko..

neezareef: yerp..smua unik kan.. tp nk wat cmne..xde rejeki nk braya ngn hbag guess..tnggu nxt contest laks yerr..

azzamoro: tular..sakan lar iryani braya thn nie wehh..

lin: okies..dh tgk yr entry..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...
This comment has been removed by the author.
e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

mamaAliff @ salmi: sabaq noo.. okies dh tgk blog baru..

MrsAdi a.k.a June said...

tahniah kepada pemenang hanbag..huhuhuhu.dpt diskaun 20% cupcakes pun Alhmdulillah...thanks ecar..:)

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

MrsAdi a.k.a June:
no probs..smua adlh pemenang.. tiada pengalah..

Blog Widget by LinkWithin